info@zrtbv.nl
Klein Frankrijk 13, 4461 ZN, Goes

Kunststof kozijnen: energiezuinig

Kiezen voor K-VISION kunststof kozijnen, is kiezen voor energiezuinig wonen en dat scheelt enorm in de portemonnee.
Wanneer een woning of gebouw nog voorzien is van oude (houten) kozijnen en enkelvoudig glas dan verdwijnt de warmte gewoon naar buiten. Weggegooid geld dus en niet energiezuinig. Is een woning gebouwd vóór 1995 dan kunt u ervan uitgaan dat er slecht isolerende kozijnen en ramen in zitten. Zelfs het dubbelglas van vóór 1995 isoleert veel minder als het huidige hoogrendementsglas dat twee tot drie keer beter isoleert!

De best isolerende kozijnen
De meest effectieve manier om een woning of gebouw optimaal te isoleren is zowel de kozijnen als het glas te vervangen. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden, maar de beste investering zijn kunststof kozijnen die voorzien zijn van dubbel glas of – nog beter – triple (drievoudig) glas. Vaak wordt voor de begane grond triple glas geadviseerd en voor de eerste en/of tweede verdieping dubbel glas.
Denk ook aan de buitendeur(en)

Tochtige buitendeuren kunnen de energiebesparing door kunststof kozijnen teniet doen. Vergeet ook de andere ‘tochtgaten’ als kelderramen, toiletraampjes en brievenbussen niet! Bekijk hier de kunststofdeuren van het merk Egtiss.
Energielabel woningen
Het energielabel is een rapport waarin bepaald is hoe energiezuinig een woning is in vergelijking met soortgelijke huizen. Bij koop of verkoop van een woning is het daarom belangrijk over betrouwbare informatie te beschikken over de energiezuinigheid van de woning. Het energielabel geeft deze informatie. Het wordt berekend op basis van de mate van isolatie van de woning en de aanwezige verwarmings-, ventilatie- en watervoorzieningen. Er zijn diverse sites waar u gratis het energielabel van een woning kunt bepalen.

Kunststof kozijnen: duurzaam

Kiezen voor K-VISION kunststof kozijnen, is kiezen voor een duurzaam en milieuvriendelijk product.
K-VISION kozijnen hebben een lange levensduur, bevatten gerecycled materiaal en zijn zelf volledig recyclebaar. Het kunststof materiaal waaruit K-VISION kunststof kozijnen bestaan, is tot wel tien keer herbruikbaar voor nieuwe kozijnen. Dat is minder belastend voor het milieu. Daarnaast dragen K-VISION kozijnen op de volgende manieren bij aan het hergebruik van kunststof materiaal:

1. Het kunststof productieafval dat vrijkomt bij het produceren van K-VISION kozijnen wordt meteen verwerkt tot grondstof voor nieuwe kunststof kozijnen.
2. In ieder K-VISION kunststof kozijn wordt standaard gerecycled materiaal toegepast.
3. Wanneer u de oude kunststof kozijnen laat vervangen door K-VISION kozijnen, worden de oude kozijnen meegenomen. De materialen (glas, staal, kunststof) worden gesorteerd en het kunststof wordt vervolgens hergebruikt in de productie van nieuwe kozijnen.
4. Aan het einde van de gebruikstermijn van K-VISION kozijnen kan het kunststof ook weer volledig worden gerecycled.

Goed voor het milieu en je portemonnee!
K-VISION kunststof kozijnen zijn gemaakt van hoog isolerende kozijnprofielen. De combinatie met drievoudig glas zorgt ervoor dat de warmte van de woning binnen blijft. Er wordt minder energie verbruikt om de woning te verwarmen. Dat zorgt enerzijds voor minder Co2-uitstoot zorgt én anderzijds voor lagere energiekosten.

ISSO verklaring
ISSO verklaring K-VISION kozijnen

De ISSO verklaring voor K-VISION kunststof kozijnen is een feit. Na een uitgebreid rapport van buro Nieman, heeft het college van deskundigen de gelijkwaardigheidsverklaring voor K-VISION kozijnen opgenomen in de onafhankelijke databank van ISSO (www.isso.nl).
De U-waarde van het K-VISION kozijn met drievoudig HR glas is 1,0, voor een standaard kunststof kozijn ligt dit maar liefst op 1,4. De U-waarde voor het K-VISION kozijn met HR++ glas is 1,3, voor een standaard kunststof kozijn geldt 1,6.
Dankzij de lagere U-waarde van het K-VISION kozijnsysteem is het mogelijk de energetische prestatie van het totale gebouw te verbeteren. Voor gebouweigenaren is dus voordeel te behalen door K-VISION kozijnen toe te passen in plaats van een ander kunststof kozijnsysteem!

Voor het maken van energielabels (bestaande bouw) en EPC-berekeningen (nieuwbouw) is de openbare databank van ISSO beschikbaar. In deze databank zijn de gecontroleerde kwaliteitsverklaringen zijn opgenomen. Deze verklaringen zijn beoordeeld door een college van onafhankelijke deskundigen. Voor het maken van energielabels mogen alleen gecontroleerde kwaliteitsverklaringen uit deze databank gebruikt worden in de berekening. Gebouweigenaren (ook gemeenten) gebruiken de gegevens om na te gaan welke producten c.q. systemen zij kunnen toepassen bij het verbeteren van de energetische prestatie van een gebouw.
K-VISION kunststof kozijnen voldoen ruim aan het Bouwbesluit waarin een U-waarde van <1,65 is voorgeschreven

 

Kies uw kleur!

1. de luxe proCoverTec© beschermende kleurlaag “RONDOM DE MOOISTE!”
Een superkrachtige kleurlaag bovenop uw kozijnen. proCoverTec© biedt permanente bescherming. K-VISION kozijnen zijn niet alleen mooi maar blijven dat ook. Dankzij innovatieve nano-technieken worden water en vuil direct afgestoten. Schilderen hoefde al niet meer en nu kost onderhoud nog minder tijd.
Aan de buitenkant rood maar aan de binnenkant liever grijs? Dankzij ons unieke systeem krijgt uw kozijn aan alle kanten kleur, binnen, buiten, zelfs in de sponning. U bepaalt zelf welke combinaties u maakt dus laat uw creativiteit de vrije loop.Er is altijd een kleur die bij u past en bij de trends van vandaag of morgen.
De mat satijnen afwerking zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Het kozijn ziet er natuurlijk uit en voelt natuurlijk aan, zo heeft u kunststof kozijnen nog nooit gezien.
Met proCoverTec© op K-VISION kozijnen krijgt u 3 in 1: kleur, bescherming en gebruikersgemak!
TIP: Met Cube, rondom kleur proCoverTec en de windstopper kiest u voor de absolute top op kozijnengebied!

Brandwerende K-VISION kozijnen
Profine heeft in 2006, als eerste in Nederland, het brandwerende kunststof kozijn geïntroduceerd.
Bewoners hebben hierdoor, in geval van brand, meer kans om zich in veiligheid te brengen. Niet voor niets worden K-VISION kozijnen zeer veel brandwerend toegepast.
K-VISION kozijnen zijn door Efectis (centrum voor brandveiligheid) zwaar beproefd d.m.v. een groot aantal brandtesten. De waarden die gehaald zijn lopen op tot 60 minuten brandwerendheid. De reeks brandtesten met verschillende elementen zijn samengevat in het Efectis rapport. De brandtesten zijn uitgevoerd volgens de EN (Europese Normering).
Toepassingen van brandwerende K-VISION kozijnen zijn te vinden in zowel renovatie als nieuwbouwprojecten waarbij de kunststof kozijnen tevens een hoge thermische isolatiewaarde realiseren.

Trend

Een verdiept liggend systeem. Het eigen, unieke karakter blijft van kracht.

City

De kozijnen van het type City hebben de uitstraling van de bekende schuiframen.

Classic

Prachtig en robuust klassiek kozijn zonder een grote verdieping. Dit maakt het een platter model.

Cube

Het onderscheid tussen kunststof en houten kozijn is bijna niet meer te zien met de Cube kozijnen.